Mengenai Saya

Jumaat, 22 Mac 2013

penantian ku belum tiba lagi...


Hari ni hari jumaat , hari ke 4 en hubby kerja esok last day dia..time untuk cuti ..tak sabar nak tunggu asyik memerap kat rumah je tak de kerja ..makan tidur..makan tidur je kerja...nak cerita tentang perjalanan kate untuk concept my permata hati ni..

18 feb 2013
Lama termenung mendongak ke luar jendela , biasalah kan suasana yg indah di pagi hari..matahari malu-malu pulak nak kuar..kalau keluar rumah kan seronok dengan suasana yg sebergini...En..hubby dah siap mandi nak ajak pergi ke pasar jual2 mata time cuti ..aku masih lagi dengan bau hamis tak mandi lagi ..he.he..en..hubby suruh cepat2 g mandi..dah siap semua kita dah ready pergi enjoy..ye...ye...
En..hubby stop keta depan kedai gaya persona..hati penuh kehairanan tapi kate tahu tempat tu utk pelangan yg nak ambil utk makanan kesuburan utk suami & isteri ( biodex )..en hubby senyum je..sayang juga dia kat aku...;P. ya la kan ni dah 3 kali keguguran  dah lepas beberapa bulan dari yg last keguguran tu..mungkin suami risau kerana kate semejak beberapa bulan ni muram dan hidup dalam kemurungan...kate dan En.hubby telah di beri penjelasan tentang permakanan mengunakan biodex banyak pantang larang nya oiii...tapi asal concept  tak pe...
petang sampai je rumah kate start makan biodex bersama ngan suami...sedap juga ..kalau herba lain susah dan payah nak sumbat ke dalam kerongkong .

19 jan2013
Dengan selaju air paip kate telah datang period .. rasakan selama ni susah nak kuar sedikit-sedikit...tapi lega juga mungkin selama ni tersumbat ke dalam peranakan kita tu kan ...bekesan juga biodex tu tuk melancarkaa darah kan!! cuak aku asyik tukar je..he..hee,.... kepada anda yg di luar sana yg period tak regular..he..promote.:P

20 jan 2013
kate telah membuat sekali spa biodex ni yg mahal 4 kali rm1000.00 ...mahal oiii...tapi tak apa janji sembuh...fungsi ni utk mehilangkan lemak terkumpul dekat bahagian perut dan mehilangkan darah2 kotor , mesin ni juga ada infrared ( boleh mencegah cyst, endomistrosis, memecahkan firoid) kalau tak silap begitu lah yg di explain kan kepada saya..he..he...kate ka ada cyst harap hilang lah selepas pengunaan mesin ni...memang hilang pun selepas buat spa tu seminggu kamudian buat scan kat dr pakar sakit puan taman bistari..dah hilang cyst ..lega dan harap lepas ni dapat concept ..

bulan feb 2013
** tak datang period *** rasa tertanya2 adakah aku telah pregnent???? kate buat test preg -VE la pulak..fruss sangat2 tapi ,,kate sedaya upaya sabarkan diri..tahap kemurungan yg melampau bermula lagi...

5 march 2013
kate telah datang period ..deras dan laju pada hari pertama cuak pulak nak tukar2..hari ke2 kate ambil CLOMID ..dan kita lihat apa hasilnya nya..wait & see

nanti kate sambung lagi ye..bye..ta,,ta,,

8 april 2013
semalan dah 4 hari lewat haid ..memandangkan semalam kate pergi ke pasar kate beli upt kat klinik ..hati teruja juga nak test mana tahu ada keluar 2 garis kot sebab tanda 2 semua tu ada pening2 loya dan rasa kurang berselera makan...

9 april 2013
pagi ni cek upt tu lagi wa ...wa..perasaan kacewa ..sedih ..-ve lah pula upt ...dah lah lepas cek upt dah kuar pula darah coklat2 dan bila guna pad atau pantilener tak kuar la pulak..kate kena tunggu berapa minggu cek lagi mungkin itu adalah bleding pregnent atau kemunginan yang keluar tu ukan menses tapi anovulatory bleeding ..biasanya terjadi apabila kita takde ovulasi...

kena tunggu lagi la pulak...kate update lagi nanti ye..


Catat Ulasan