Khamis, 4 April 2013

Karipap inti karisardin..


Karipap inti karisardin..



  • satu cawan tepung gandum..
  • 2sudu minyak panas..
  • garam..air..




*letak dalam talam tepung gandum bagi bulatan kt tengah2 tuang minyak panas 2sudu..gaul dengan sudu hinga sebati..baru la letak garam dan uli dengan air...dah jadi doh saya bentuk bulat2 saya rendam dalam minyak..
bila nak uli simpan inti sardin tu..kena tabur tepung kat ppan uli tu coz nnti bila nak uli tak melekat...
^^inti..sardin satu tin..kentang 1biji hiris dadu drebus seketika hingga empuk..bawang besar..serbuk kari..garam secukup rase..
*ikan sadrin lenyekkan..saya letak cuka coz bagi hilng tu bau sardin kan..tumis bawang besar kentang dan serbuk kari..bila naik bau baru letak sardin perasa n garam secukupnya..masak hingga kering2 sikit..



Tiada ulasan: