Rabu, 27 Mac 2013

Garis panduan untuk pecah lemak dan cara permakanan

Garis panduan dari untuk anda

Beberapa garispanduan untuk pecah lemak dan kuruskan badan
1. konyah makanan dalam mulut selama bolih , 20 kali konyah sebelum telan. Enjim dari air ludah membantu penghazaman.
2. Kurangkan makan diluar, masak sendiri, jauhkan fas foods dan makanan goreng.
3. Hentikan gula cordail dan sirup dan minuman dalam botol dan kotak.
4. jauhkan segala makanan yang mengadungi perisa, pengawet dan pemanis.
5. Minum segelas air suam dicampur perahan separuh buah lemon atau limau nipis.
minum sedikit apel cider atau vinegar ketika atau lepas makan.
6. Cili mentah - merah, hijau atau padi , makan sebagai ulam atau salad.
7. kunyit hidup campurkan dalam masakan.
8. gunakan olive oil magerin, minum minyak kelapa dara satu sudu 2 kali sehari.
9. supplemen vitamin B khususnya B3 atau Niacin.
10. makan seaweed sebagai sumber iodine dan antioxidants


* ambil tips dari Dr Hamid ..tq dr *

Tiada ulasan: